torstai 5. kesäkuuta 2014

Uusia juttuja pihassa

Ah kesää, on vihdoinkin aikaa tehdä pihahommia! Olemme istuttaneet kuluneella viikolla kolme luumupuuta pihaan. Lajike on Vaarin siniluumu. Pitäisi olla nopeakasvuinen ja hyväsatoinen. =) Eilen kävin ostamassa valkoisen penkin pihaan. Illalla kokosin penkin ja nikkaroin istutuslaatikot. Laitoin laatikoiden sisälle ensin suodatinkangasta ja sitten päälle reijitettyä (naulalla) mustaa paksua muovia. Niittasin sekä kankaat että muovit kiinni puukehikoihin. Istutuskehikot ovat sora-alueella johon pitäisi ensi kesänä ostaa kasvihuone päälle. Kankaiden ja muovin pitäisi siis pääaisassa estää yrttien juurien menemistä soraan. Ja reijät sen vuoksi että vesi pääsee läpi. Istutin laatikoihin tänään salaattia, tomaattia, tilliä ja ruohosipulia. Alla kuva äidin syntymäpäiväkakusta, istutuslaatikoista, uusista puista, tänään illalla keräämistäni luonnonkukusta...
2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää jo teidän piha! :) Meillä kans tämä kesä menee pihapuuhissa. Tänään käytiin hakemassa pari rautatieomenapuuta ja pitäis ne vielä laittaa maahan, kunhan tytöt nukahtaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riina! Nyt pitäs alkaa seuraavaks maalaushommiin. Rakennukset on toistaseks vielä kaikki erivärisiä. Pitäs maalata puuvarasto ja halli samanväriseks ku talokin. Ja talosta yläosa joka on vielä pohjamaalissa. Mistä te haitte niitä omenapuita? Ollaan kans mietitty yhtä omenapuuta tohon pihaan, mut ei olla vielä osattu päättää et mitä lajia.

    VastaaPoista