perjantai 21. kesäkuuta 2013

Nuotiogrilli vanhasta tuunaten

Koska meillä oli vanhassa asunnossa nuotigrilli niin emme muunlaista enää haluakkaan. Sähkögrillissä tai kaasugrillissä ei ole samaa tunnelmaa ja ruokakin maistuu erilaiselta. Sitäpaitsi nuotiolla saa parhaat muurinpohjalätyt!

 Meidän etupiha on jo loppusuoralla. Siis niin paljon että sora on jo levitetty suurimmalle osalle alasta johon sitä tulee, muuta siinä ei sitten vielä olekkaan, mutta riittävästi tilaa grillaamiseen! Koska tänä kesänä menee ihan riittävästi rahaa kaivuutöihin, soraan, multaan ja muoviputkiiin sun muuhun, ei sitten enää ole rahaa kunnolliseen pihakeittiöön. Ehkä sitten ensi kesänä. Katselimme halvempia nuotiogrillejä eri kaupoissa ja netissä myös, aika rimpuloilta näyttivät. Muistin että meillä oli vanha valurautapata säilössä odottamassa parempaa tulevaisuutta ja keksin tehdä siitä nuotiogrillin.

 Putsasin padan ensin kunnolla. Maalasin ulkopuolelta mattaspraylla ja öljysin sisältä. Kävin ostamassa K-raudasta siihet tollasen (löytyi muuten juuri sopiva koko!) ritilän. Oikein luksusritilä, kesketä saa osan ritilästä pois ja sivutkin saa nostettua. Puita saa siis lisättyä hienosti grillauksen aikana. Meidän kaivinkonemies nosti etupihalle kaksi lähes neliötä kiveä jotka laitettiin päällekkääin ja hieno juhannusgrillipaikka valmis! Syöminen tapahtuu tänä juhannuksena kuitenkin sisällä, koska takapiha ja patio odottavat vielä valmistumistaan...Nyt odotellaan ystäviä grillaamaan =) Hyvää juhannusta kaikille!


Keskellä ja sivuilla nostettavat ritiläalueet, puita saa siis lisättyä kolmesta eri kohdasta!

Kaikki valmiina, grillipaikka odottaa grillaajia. (Grillimestarille ja parille muulle uteliaalle myös tuolit vieressä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti