perjantai 19. heinäkuuta 2013

Patio ja piha

On kulunut aikaa siitä kun olen viimeksi kirjottanut tänne blogiin. Pihassa on ollut niin paljon kaikkea pientä viimeistelyä ettei ole pahemmin enää ollut puhtia iltaisin. Lisäksi olen nyt kesällä yrittänyt edes vähän vähentää netissä istuimista. Tässä nyt joitakin kuvia siitä mitä täällä on taas saatu aikaiseksi.

 Patio alkaa mielestäni näyttää jo aika hyvältä. kalusteineen.Paviljonki ostettiin heti pation valmistuttua Prismasta alennuksesta. Pöytä oli sellainen joka löytyi edellisten omistajien jäljiltä ojasta lähes ehjänä. Kunnostimme ja maalasimme sen ja nyt sen on kuin uusi. Suojasin pöydän vahakankaalla jos sade osuu siihen, ettei pintä mene pilalle. Maalasin pari valkoista eriparituolia lisää pöydän viereen (kirppareilta hallittuja). Sisällä on vielä kaksi joten kuvassa niitä vain neljä. Tarkotus etsiä kirppareilta vielä pari tuolia lisää jotta pöydän ympärille mahtuisi mahdollisimman paljon väkeä istumaaan. Kaikki muut kalusteet meillä olikin jo ennestään.

Löysin patiolle kukkaset erään puutarhamyymälän -50% alennuksesta ja myös etupihalle pari puksipuuta Terran -40% alesta. Kannattavaa siis ostaa kukkia näin loppukesästä. Osa kukista on monivuotisia. Yritän talvehdittaa niitä hallissa ensi talvena, katsotaan kuinka käy. Kylvimme ruohonsiemenet reilu viikko sitten ja nyt ollaankin hihkuttu ilosta joka kerta kun sataa, jotta ruoho lähtisi itämään. Paikoin näyttääkin jo siltä että jotain on tulossa...

Patio kaikkine kalusteineen

Tässä ruukussa on kahta eri kukkaa. Päällä pelakuu ja roikkuva on joku jonka nimeä en muista.

Patio toisesta suunnasta. Kahteen ruukkun pitää vielä hommata kukat. 

Pöytää lähempää. Tämä kiva vahakangas löytyi eilen Halpahallista. Aika samanlaista kuin Ikean vastaava. Pallot eivät ole riveissä ja maksoi euron enemmän.
Ostin tämmösen roikkukasvin. Kuka tietää mikä tämä on? Myyjä kyllä puutarhalla sanoi mutten muista enää.


Pihaa kuvattuna sateen jälkeen. Tässä näkyy hyvin vasemmalla pohjat jotka on tehty valmiiksi. Lähempänä hallia olevaan kohtaan tulee puuvarasto ja toiseen kasvihuone. Sitten ensi kesänä. Tässä kuvassa näkyy muuten  hallin katto valmiina. Oikeasta reunasta puuttui peltiä noin 4 metriä. Aluskatteita ja puuta jouduttiin jonkun verrankin uusimaan. Jostain syystä edellinen omistaja ei ollut tehnyt kattoa valmiiksi ja katto oli ollut puolivalmiina useita vuosia
. Oikealla näkyy grillipaikka. Ompelin mustasta muovista sadesuojan grillin päälle.

Ruoho kasvaa jo parissa kohtaa pihaa näinkin hyvin. Ilmeisesti jotkut kohdat vaan pysyy kosteampina kuin toiset...

Tässä etupihan terassia. Öljysin terassin ja ostin tohon portaikkoon tollaiset puksipuut ja tolppien päihin valkoiset roikkukukat. Tolppien päissä oli aikaisemmin ahkeraliisat, mutta niillä oli kovin huono elämänhalu., josko nämä selviäisivät paremmin. Ahkeraliisat ovat nyt etupihalla toisessa paikassa kokeilemassa onneaan.

Ostin tämän kukan kesäkuussa. Se oli tosi pieni silloin ja nyt kasvanut jo näin isoksi!

Ostin myös tälläisiä kukkia, ei mitään hajua mikä on mutta kaunis on.

Tässä muutama kuva sisältäkin...

Ystävältä maaliskuussa saatu valkoinen Paavalin kukka on muuttunut siniseksi. Johtuneekohan mullan ph:sta. Viime vuonna nimittäin valkoinen hortensiani muuttui syksymmälle mentäessä punaiseksi.

Laitoin keittiöön koristeeksi tämmösen vanhan lihamyllyn.

Tässä meidän Filo-kani päiväunilla auringossa. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti