keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Uuniluukun tuunaus

Toin Ikeasta keittöön seinätangon. Olin suunnitellut laittavani sen kodinhoitohuoneeseen, mutta se päätyikin yllättävään paikkaan! Tein siitä uuden vetimen uuninluukkuun. Nyt se sopii hyvin yhteen laatikoiden vedinten kanssa. =)


ja tälläinen siitä sitten tuli. Nyt siihen voi ripustaa patalaput ja kaikkea muutakin roikkumaan samaan sarjaan kuuluvilla koukuilla.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Ikealöytöjä, pääsiäisruohoa ja keramiikkaa

Kävin eilen Ikeassa ja sieltä lähti mukaan kivaa pallokangasta josta ompelin tänään aamulla pöytäliinan keittiöön. Ikeasta lähti myös mukaan hyllyjä kodinhoitohuoneeseen.

Uusi pöytäliina

Uusi pöytäliina ja keittiötä ympärillä.

toisesta kulmasta

kynttilä keittiön työtasolla.

Ihka uudet Ikea-hyllyt

Olin  maanantaina keramiikkakurssilla ja sain kotiin mukaani valmiit mukit, leikkuulaudat ja servettirenkaat. Keramiikkakurssia on nyt keväällä enää pari kertaa jäljellä pääsiäisen jälkeen, sit ens syksynä taas uudet jutut...

Mun tekemää keramiikkaa. Mukit.

Mun tekemää keramiikkaa, leikkuulaudat.

Mun keramiikkaa, servettirenkaita.

Keramiikkaa hyllyllä. Oikeanpuoleinen leikkuulauta Pentikin mustikkasarjan juhlalautanen, muut itsetekemiä.

Tässä muutamia kuvia ohrasta jota laitoin reilu viikko sitten kasvamaan, hyvin on venahtanut. Sitä saa kohta jo alkaa lyhentelemään. =D

Ohraruoho on jo kasvanut pitkäksi kynttiläkipossa.


Pitkää ohraa lasikipossa.


Pitkäksi venähtänyttä ohraa purkissa.



Laitoin patsaan juurelle  pitsiliinat. =) Sain ne joskus viime talvena tädiltäni joka oli virkannut ja tärkännyt ne.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Salonkikelpoiset maitopurkinpäälliset

Tuli mieleen et olis kiva kun maitopurkit olis paremman näkösiä. Olen vähän kyllästynyt katselemaan niiden ei niin hienoja kuvia. Eikä purkit oikein sovi kahvikuppien kanssa yhteen. Aina pitää erikseen kaataa pikkukannuun maitoa. Idea lähti poikimaan ja ompelin paksusta mustasta huovasta tavalliselle maidolle ja hylalle omansa. Huopa pitää myös maidot pöydässä hetken verran viileämpinä. Laitoin kuumaliimalla koristeet sivuihin. Rinkulat ovat sellaiset että kuvan voi vaihtaa. Päällystin kuvat vielä varmuuden vuoksi kontaktimuovilla. =D

Päälliset valmiina koristeineen.


Tässä päälliset ennen koristeita. Ompelin niihin kahvat, mutta totesin ne kuitenkin epäkäytännöllisiksi ja  poistin ne myöhemmin.



torstai 21. maaliskuuta 2013

Pääsiäistunnelmaan hurahtanut

Kämppä sai tänään taas vähän lisävarustusta pääsiäisteemalla. Jotenkin nää vuoden aikojen jutut kuten joulu ja pääsiäinen saa mussa heräämään jonkun sellasen otuksen joka joka päivä lisäilee aina jotain kivaa aiheeseen liittyen. Ja sit jossain kohta kun juhlapyhät on ohi niin tulee tavaraähky ja joskus karsitaan aika isollakin kädellä tavaroita kaappiin et mahtuu taas tilalle jotain muuta... Lisäilin muuten keramiikkakurssikirjoitukseeni lisää kuvia, joten käykääpä katsomassa uusia tuotoksia. =)

Tämmönen suloinen jänismuna lähti matkaan tänään Prismasta. 

Ruohoa pitää olla kasvamassa siellä ja täällä. Laitoin sitä sitten tälläiseenkin purkkiin kasvamaan. Päällä vanha lasikansi jonka ostin joskus eräältä pihakirppikseltä. Kansi suojaa ettei kosteus haihdu itämisvaiheessa heti...

Pääsiäistipuja ja tänään lisätty keltainen kynttilä.

Huopakaniini vessan naulakossa.
Ostin joskus tälläsen kanikoristeen johon on ilmeisesti yritetty saada kaikki mahdollinen. Kani-keiju-porkkana.... Mut se on jotenkin kauheen symppis. Nyt se koristaa kanilan päätyä.
Kävin tänään Etolassa ja sieltä löyti tämmönen sammakko. Mulle tuli jotenkin kauhean keväinen fiilis kaverista. Oli pakko ostaa. Sammakko pääsi keittiön tankoa koristamaan.
Samassa hyllyssä tanssivien sammakkojen kanssa oli tällänen primadonna, se roikkuu nyt makuuhuoneessa vanhassa koristeovessa sängyn vieressä.
Laitoin pupun oven eteen terassille jo joskus kuukausi sitten, mutta nyt se näyttää kivasti pääsiäispupulta. Muistuttaa muuten ihmeen paljon meidän Filo-pupua...

Ovikranssi. Ostin joskus kranssion joka oli enemmän luonnonvalkoien ja siinä oli jotain hileitä päällä. Maalasin sen kirkkaan valkoiseksi ja töikkäsin kruunulla siihen pitsiä koristeeksi. Näyttääpä sekin nyt keväiseltä. =)

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Viiri ja kodinhoitohoneen hylly

Tänään oli tosi raskas päivä, otin päiväunet ja herättyäni innostuin taas laittamaan uusia juttuja. Meillä oli yksi hylly kannattimineen jota ei oltu vielä laitettu mihinkään. Sen piti tulla keittiöön alunperin. Laitoin sen  nyt kodinhoitohuoneeseen. Kodinhoitohuoneelle ei ole vielä tehty mitään. Seinissä on kauhean väristä tapettia enkä oikein innostu lattiastakaan. Se varmaan uusitaan sit samalla kun vaihdetaan kylppäriin eri väriset kaakelit. Löysin kaapista myös viirin. Tein sen joskus vanhaan asuntoon eikä se lopulta sopinut mihinkään. Viiri odotteli jonkun aikaa kaapissa parempaa huomista ja päätyi nyt tämän asunnon makuuhuoneeseen. Katsotaan kuinka kauan se viihtyy siellä. =D

Viiri makuuhuoneen ikkunassa.

Tässä kuvaa koko huoneesta uuden viirin kanssa. Viirin osat ovat samaa kangasta kuin tyynyt sängyn päällä.

Uusi hylly

Tässä kodinhoitohuonetta isommassa kuvassa.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pääsiästunnelmissa

Ajelimme ystävän kanssa tänään Kellahdelle Sisustus Juliinaan. Ihana pieni puoti maalla. Sinne ajellessa näkyi vanhoja ihania taloja, kuluneita aitoja ja ihania pihapiirejä. Tässä vähän kuvia niistä.




























Tälläinen vanha "kauha" mm. tarttui mukaan Juliinasta.

Kotona sitten innostuin laittamaan jo pääsiäistä esille. Istutin kauraa muutamiin purkkeihin, laiton tipuja esille ja pientä pääsiäistavaraa. Tuli mukava keväinen olo.

Lasimunia korujen kanssa.

Nämä tiput on meillä joka vuosi pääsiäisenä pöydällä.

Ohraa vanhassa kynttilätelineessä. Päällä muovi ettei kosteus haihdu heti.

Tipu tulppaanien keskellä.

Ohraa lasikuvun alla kasvamassa.

Lasisia kukkomunakuppeja "orrella".

Marmorimunia korissa. Nämä ovat kanssa esillä joka pääsiäinen
Kun tulin illalla kotiin, odotti pöydällä postipaketti. Tätini oli virkannut tälläiset ihanat korvikset. Ihana yllätys!